Gullivers Nya Resor

Unga teatern 2018

Video Design

 

Gullivers Nya Resor

 

Gullivers Nya Resor - Unga teatern 2018

Regi/ohjaus/direction: Paul Olin
Scenografi, dräkter, dockor och föremål / skenografia / scenography: Janne Siltavuori
Video, film och projicering / videosuunnittelu / video designer: Paula Lehtonen
Ljus och ljud/ ääni ja valo /light and sound: Jukka Hannukainen
På scen / rooleissa / on stage: Harriet Abrahamsson, Elisa Makarevitch, Frank Skog och Kristian Thulesius

GULLIVERS NYA RESOR av Harriet Abrahamsson och Paul Olin

Gullivers nya resor är en föreställning som till sin karaktär inte liknar någonting som tidigare gjorts på Unga Teatern. Den består av teater, virtuell verklighet, video, dockteater, föremålsteater, dokumentärt material, upplevelsestig och en stor dos interaktivitet.

Gullivers nya resor bottnar sig löst på Jonathan Swifts klassiska berättelse om Gulliver från 1700-talet. Kvar finns perspektivet med stor och liten, jättarna och lilliputtarna. Kvar finns också  främlingen som kommer ur havet. Det för oss naturligt till dagens verklighet och alla de som flyr över haven och kommer till oss. De som inte vill fly, men som måste det. Flyktingströmmen, migrationen, mötet med den andre, den främmande, den som inte är som vi – lilliputten, jätten.

Gullivers nya resor är en föreställning om ett brännande aktuellt tema – som presenteras på ett ytterst lekfullt sätt. Ett sätt där publiken handgripligen får delta i föreställningen och vara med och styra den. Där de får engageras i våra rollpersoners öden, där de får leva med dem och där de även får röra på sig under själva föreställningen. Vi sitter alltså inte bara i salongen på Unga Teatern, vi rör på oss och rör oss även utanför teatern och upplever äventyr där. Vi ser inte bara saker hända på scenen utan även på skärmar och andra föremål man kan projicera på. Ingenting är riktigt som det verkar, skådespelarna ändrar storlek och form inför våra ögon. Och vem är egentligen den mystiska brevskrivaren, som skickar meddelanden till oss – men aldrig visar sig?